این عضو شورای دولتی و وزیر خارجه چین در راستای سفر منطقهای خود به خاورمیانه امروز - جمعه - و فردا در تهران بسر می برد.
وزیر خارجه چین در این سفر علاوه بر مذاکره با همتای ایرانی خود با حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری نیز دیدار و گفت و گو می کند.
بررسی راهکار تقویت مشارکت راهبردی ۲ کشور و تبادل نظر در خصوص تحولات بین المللی و منطقه دستور کار گفت و گوهای طرفین در این سفر است.
سفر وزیر خارجه چین به تهران که در آن علاوه بر دیدار با ظریف با رییس جمهوری هم ملاقات می کند گامی در راستای تقویت مشارکت جامع راهبردی دو کشور است.
وانگ یی و ظریف که مشورتهای مستمری در امور دو جانبه و بین المللی با یکدیگر دارند، در این دیدار چشمانداز همکاریهای بلندمدت ۲ کشور را بررسی می کنند و نحوه عملیاتی شدن مشارکت جامع راهبردی را به بحث و گفت و گو میگذارند.
همچنین به مناسبت پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک میان ایران و چین فردا نمایشگاهی از اسناد تاریخی همکاریهای دو کشور توسط وزیران خارجه افتتاح می شود. این نمایشگاه قرار است نقطه شروع سلسله برنامههای تهران - پکن جهت بزرگداشت نیم قرن رابطه دیپلماتیک دوستانه شود.
به نوشته خبرگزاری ایرنا؛ امضای سند برنامه همکاری جامع جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین توسط وزیران خارجه دو کشور از دیگر برنامه های این سفر دو روزه است.
برنامه جامع همکاریهای ۲۵ ساله ایران و چین موجی از انتقادات را در پی داشته است.
در گزارش نشریه پترولیوم اکونومیست درباره این قرارداد آمده بود که تهران و پکن توافقی را که در سال ۲۰۱۶ به نام «مشارکت جامع استراتژیک چین و ایران» امضا کرده بودند، توسعه داده و بندهایی غیرعلنی به آن افزودهاند.
اما محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا گفته بود: «در اصل، توافقی در کار نیست که بندهایی داشته باشد. یک پیشنهاد برای برنامهای ۲۵ ساله است که تازه باید بنشینیم و شروع به نوشتن توافق کنیم.»
روزنامه نیویورک تایمز نیز گزارش داده بود که چین در قبال مشارکت در پروژههای اقتصادی و نظامی، به مدت ۲۵ سال با تخفیفی ویژه از ایران نفت خواهد خرید. نیویورک تایمز سرمایهگذاری چین در ایران را حدود ۴۰۰ میلیارد دلار برشمرد که از این مبلغ، ۲۸۰ میلیارد دلار آن در صنایع نفت و گاز ایران و ۱۲۰ میلیارد دلار در زمینه توسعه و بهروزرسانی زیرساختهای حملونقل و تولید در ایران سرمایهگذاری خواهد شد.
همچنین شایعاتی در خصوص واگذاری برخی جزایر ایرانی به چین بر اساس این برنامه همکاری مشترک شنیده میشد اما سخنگوی وزارت خارجه ایران، با تکذیب این موارد گفته بود: «در این سند نه از واگذاری جزایر ایرانی خبری است نه از حضور نیروی نظامی.»
محمدجواد ظریف نیز در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، واگذاری جزیره کیش و فروش ارزان نفت ایران را تکذیب کرده بود.
«سعید خطیبزاده» سخنگوی دستگاه دیپلماسی نیز چندی پیش درباره نقشه راه ۲۵ ساله ایران و چین گفته بود: در سفر اخیر ظریف به چین این موضوع بحث شد، متون مبادله شده است و این نقشه راه همکاری بلندمدت بین ایران و چین است و انشاءالله در جریان است. به جهت اینکه این سند به مسائل روز نمیپردازد، با دقت در حال گفتوگو هستیم که برای این روابط چارچوب بلندمدت مشارکت راهبردی را تعریف کنیم.
وی گفته بود: روابط ما با چین به مشارکت راهبردی رسیده است و سند نقشه راه ۲۵ ساله نه تنها کمرنگ نخواهد شد، بلکه با جدیت پیگیری میشود. سیاست فعلی ایران براساس تحولات روز تصمیم گیری نمیشود. سیاست ما براساس نگاه بلندمدت ما به تحولات جهانی و منطقهای است.
سند برنامه جامع همکاریهای ۲۵ ساله ایران و چین، در خرداد ماه سال 99 در هیات دولت تصویب شده بود.
چرا متن سند منتشر نمی شود؟
مسابقه امتیاز گیری .
امریکا را تهدید میکند در اجماع شرکت نمی کند .
ایران را تهدید میکند در اچماع شرکت می کند .
ترکمنچای کجایی که یادت بخیر..!
حداقل بذارین آزاد بمیریم.